Suositeltavat ruokavalinnat raskauden aikana
Erkkola, Maijaliisa; Virtanen, Suvi (2013)
Erkkola, Maijaliisa
Virtanen, Suvi
2013
Suomen lääkärilehti : 10
Tiivistelmä
Äidin ravitsemus raskausaikana vaikuttaa mm. sikiön kasvuun, raskauden kestoon, lapsen aivojen kehitykseen ja oppimiseen sekä aikuisiän sairastuvuuteen.
Kasviksiin, hedelmiin, marjoihin, täysjyväviljaan, kalaan, kasviöljyihin, margariineihin sekä vähärasvaisiin maitovalmisteisiin painottuva ruokavalio edistää äidin ja lapsen hyvinvointia ja terveyttä.
Raskaana olevat ja imettävät saavat ravinnosta liian vähän monityydyttymättömiä rasvahappoja, folaattia, D-vitamiinia ja rautaa.
Raskausajan ravitsemusneuvonnassa tulisi painottaa suositeltavia ruokavalintoja yksittäisten ravintoaineiden korostamisen sijaan.
Äitiyshuollon ravitsemusneuvonnan haasteita ovat ylipainon ja lihavuuden ehkäisy ja hoito, nuorten ja vähän koulutettujen perheiden tukeminen sekä erityisruokavalioita noudattavien yksilöllinen ohjaaminen.
Kasviksiin, hedelmiin, marjoihin, täysjyväviljaan, kalaan, kasviöljyihin, margariineihin sekä vähärasvaisiin maitovalmisteisiin painottuva ruokavalio edistää äidin ja lapsen hyvinvointia ja terveyttä.
Raskaana olevat ja imettävät saavat ravinnosta liian vähän monityydyttymättömiä rasvahappoja, folaattia, D-vitamiinia ja rautaa.
Raskausajan ravitsemusneuvonnassa tulisi painottaa suositeltavia ruokavalintoja yksittäisten ravintoaineiden korostamisen sijaan.
Äitiyshuollon ravitsemusneuvonnan haasteita ovat ylipainon ja lihavuuden ehkäisy ja hoito, nuorten ja vähän koulutettujen perheiden tukeminen sekä erityisruokavalioita noudattavien yksilöllinen ohjaaminen.
Kokoelmat
- Artikkelit [16209]