Hyppää sisältöön
Näytä viite 
  •   Etusivu
  • Kansanterveyslaitos KTL
  • Kirjat
  • Näytä viite
  •   Etusivu
  • Kansanterveyslaitos KTL
  • Kirjat
  • Näytä viite
Julkarin haku- ja käyttöohje
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Kirjaudu
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Ruokamittoja

Sääksjärvi, Kati; Reinivuo, Heli (2004)

Refworks
 
Avaa tiedosto
2004b15.pdf (321.5Kt)
Lataukset: 


Sääksjärvi, Kati
Reinivuo, Heli
Kansanterveyslaitos
2004
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:951-740-462-X
Kansanterveyslaitoksen julkaisuja B : 15/2004
Tiivistelmä
Nautitun ruoan määrän arviointi on keskeinen osa yksilöiden ja väestöryhmien ruoankäytön mittaamisessa. Useat suomalaiset ravitsemustutkimukset perustuvat edellisen vuorokauden ruokavalion haastatteluun. Tällöin haastateltavien on mahdollista kertoa todellisen ruokaannoksen määrä, mutta se täytyy tehdä muistinvaraisesti. Ruoka-annosten määrää joudutaan arvioimaan myös ravitsemustutkimusten toisessa menetelmässä eli ruokapäiväkirjassa.
Näiden arviointitilanteiden helpottamiseksi olemme uudistaneet taulukon elintarvikkeiden, raaka-aineiden ja ruokien, tarjoilu- ja käyttöannoksista (Lallukka ja Ovaskainen 2001).
Kokoelmat
  • Kirjat [765]
tietopalvelu@thl.fiSaavutettavuusseloste
 

 

Selaa kokoelmaa

JulkaisuajatTekijätNimekkeetAsiasanatSivukartta

Aineistojen tallentajille

Kirjaudu sisäänRekisteröidy tallentajaksi
tietopalvelu@thl.fiSaavutettavuusseloste