Hyppää sisältöön
Näytä viite 
  •   Etusivu
  • Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
  • Kirjat
  • Näytä viite
  •   Etusivu
  • Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
  • Kirjat
  • Näytä viite
Julkarin haku- ja käyttöohje
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Kirjaudu
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Ravitsemus Suomessa : FinRavinto 2017 -tutkimus


Refworks
 
Avaa tiedosto
Raportti_12_2018_netti uusi 2.4.pdf (4.986Mt)
FinRavinto 2017_täysjyväliite_final.pdf (580.8Kt)
Lataukset: 


Editori
Valsta, Liisa
Kaartinen, Niina
Tapanainen, Heli
Männistö, Satu
Sääksjärvi, Katri
THL
2018
Painettu julkaisu saatavilla verkkokaupasta
https://kirjakauppa.thl.fi/sivu/tuote/9789523432376
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-238-3
Raportti : 2018_012
Tiivistelmä
FinRavinto 2017 -tutkimuksessa selvitettiin aikuisväestön ateriarytmiä, joukkoruokailun käyttöä, ruoankäyttöä, ravintoaineiden saantia elintarvikkeista ja niiden raaka-aineista, kansallisten elintarvikkeiden täydentämistoimien vaikutuksia sekä ravintolisien käyttöä. Raportti antaa kuvan aikuisten ruoankulutuksesta ja ravintoaineiden saannista sekä niiden väestöjakaumista. Tietoa aikuisten ruokavaliosta tarvitaan väestön ravitsemustilanteen arviointiin ja seurantaan, riskiryhmien tunnistamiseen sekä ravitsemuspoliittisten toimenpiteiden suunnittelun pohjaksi. Ruoankäyttö- ja ravintoaineiden saantitietoja käytetään laajasti myös ravitsemuksellisessa ja toksikologisessa riskinarvioinnissa Suomessa ja Euroopassa sekä kansainvälisissä ravinnonsaannin seurantahankkeissa maailmanlaajuisesti. Lisäksi tietopohjaa käytetään tulevaisuudessa yhä enemmän selvitettäessä kulutustottumusten ja elintarvikevalintojen merkitystä kestävän kehityksen näkökulmasta. FinRavinto-tutkimuksia on tehty vuodesta 1982 alkaen viiden vuoden välein. Raportti on tarkoitettu asiantuntijoille sote-palvelujen sekä ravitsemus-, terveys- ja hyvinvointipolitiikan suunnitteluun ja arviointiin, tutkijoille, ravitsemusterapeuteille, opettajille ja opiskelijoille, järjestöille ja tietolähteeksi medialle.
 
Taulukkoliite: Täysjyvän saanti Suomen aikuisväestössä (FinRavinto 2017_täysjyväliite_final.pdf)
Taulukkoliitteessä esitetään FinRavinto 2017 -tutkimuksen aineistoon perustuen tuloksia Suomen aikuisväestön täysjyvän saannista ja elintarvikelähteistä.
 
Kokoelmat
  • Kirjat [3651]
tietopalvelu@thl.fiSaavutettavuusseloste
 

 

Selaa kokoelmaa

JulkaisuajatTekijätNimekkeetAsiasanatSivukartta

Aineistojen tallentajille

Kirjaudu sisäänRekisteröidy tallentajaksi
tietopalvelu@thl.fiSaavutettavuusseloste