Työterveys ja maatalous Suomessa 2014
Perkiö-Mäkelä, Merja; Hirvonen, Maria; Kinnunen, Birgitta; Koponen, Milja; Louhelainen, Kyösti; Mäittälä, Jukka; Sipponen, Jouni; Torpström, Anne (2016)
Perkiö-Mäkelä, Merja
Hirvonen, Maria
Kinnunen, Birgitta
Koponen, Milja
Louhelainen, Kyösti
Mäittälä, Jukka
Sipponen, Jouni
Torpström, Anne
Työterveyslaitos
2016
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-261-619-7
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-261-619-7
Tiivistelmä
Työterveys ja maatalous Suomessa 2014 -tutkimuksessa kerättiin seurantatietoa maatalousyrittäjien työhyvinvoinnista: työstä, työoloista ja terveydestä. Tutkimus edustaa hyvin suomalaisia maatalousyrittäjiä, heitä haastateltiin yhteensä 3117.
Pääosa aineistosta kerättiin puhelinhaastattelun avulla. Haastattelun teema-alueita olivat maatalousyrittäjyys, työolot ja työmenetelmät, henkinen hyvinvointi, johtaminen, tapaturmat, työn fyysinen kuormittavuus, koettu työkyky, terveys, elintavat ja työssä jatkaminen sekä työterveyshuolto.
Työterveys ja maatalous Suomessa 2014 -tutkimuksen perusteella maatalousyrittäjien työhyvinvoinnin kehittämiseksi on syytä kiinnittää huomiota erityisesti yrittäjäosaamiseen, riskinhallintaan, työympäristön ja työmenetelmien kehittämiseen, henkilönsuojaimiin sekä työn henkisen ja fyysisen kuormittavuuden hallintaan.
Pääosa aineistosta kerättiin puhelinhaastattelun avulla. Haastattelun teema-alueita olivat maatalousyrittäjyys, työolot ja työmenetelmät, henkinen hyvinvointi, johtaminen, tapaturmat, työn fyysinen kuormittavuus, koettu työkyky, terveys, elintavat ja työssä jatkaminen sekä työterveyshuolto.
Työterveys ja maatalous Suomessa 2014 -tutkimuksen perusteella maatalousyrittäjien työhyvinvoinnin kehittämiseksi on syytä kiinnittää huomiota erityisesti yrittäjäosaamiseen, riskinhallintaan, työympäristön ja työmenetelmien kehittämiseen, henkilönsuojaimiin sekä työn henkisen ja fyysisen kuormittavuuden hallintaan.
Kokoelmat
- Kirjat [569]